Ahşap Sandalye

Ahşap sandalyeler bir ağaç parçası ya da uygun bir ürün kullanılarak üretilir. Kullanılan ürünlerin şekillendirilmesi ya da oyulması sonucunda sandalye şekli verilir. Bir sandalye için farklı boyutlar ve şekiller söz konusu olsa bile üretim temelleri aynıdır. Herhangi bir işçi ahşap sandalye üretirken veya bir mağaza binlerce aynı ahşap sandalyeyi üretirken benzer üretim stili ile hareket eder. Ancak tasarım detaylarına, farklı ortamlara uygunluğuna ve ergonomik yapısına göre farklı ahşap sandalye modelleri bulunabilir.

Ahşap Sandalyeler Nasıl Tasarlanır?

Ahşap sandalyeler üretilmeden önce güvenli olması adına belirli bir tasarımının çizilmesi gerekir. Tipik bir tasarım oluşturulabileceği gibi bilgisayar destekli çizim programları ile de bir çizim meydana getirilebilir. Tasarımı bitmiş olan ahşap sandalyeler için belirli prototipler üretilerek kontrolü sağlanır. Sandalyenin istenilen özelliklere kavuşması için gerekli düzenlemeler yapılır. CAD programında gerekli düzenlemeler yapılarak sandalye tasarımına uygulanması sağlanır.

Bir sandalyeyi oluşturan temel bileşenler koltuk, sandalye sırtlığı, oturma alanı ve ayak kısımları olarak sınıflandırılabilir. Sandalyeler farklı tasarım özelliklerinde olsa da bu üç bileşen mutlaka bulunur. Bu bileşenleri içermeyen ürünler farklı şekillerde isimlendirilir. Ancak bir ahşap sandalye için yardımcı parçalar da bulunur. Kolçak, ayaklık ve denge çubukları gibi farklı parçalar ile ahşap sandalye desteklenmiş olur. Üretim için tüm parçalar ayrı ayrı tasarlanabilir. Farklı uygulama yöntemleri ile sandalye işlevsel hale getirilir.

Ahşap Sandalyeler Nasıl Üretilir?

Sandalye tasarıma bağlı olarak parçalar farklı şekillerde üretilebilir. Tüm parçalar için farklı kaplama malzemeleri tercih edilerek kullanıma hazır hale getirilmeye çalışılır. Yay eklemeleri ya da doldurma gibi işlemler yapılır. Sandalye tamamlandıktan sonra cilalama ve leke giderme gibi işlemler yapılabilir. Poliüretan malzemeler ile boyanın kalkması engellenebilir. Ayrıca farklı kumaşlar kullanılarak tasarımı tamamlanmaya çalışılır.

Tüm bu işlemlerin ardından size de en uygun ahşap sandalye seçimini yapmak kalır. İhtiyaçlarınıza ve isteklerinize en uygun sandalyeyi seçerek kullanabilirsiniz. Bebek sandalyesinden günlük sandalyeye kadar farklı modelleri bularak kullanabilirsiniz. Bakımına ve kullanımına dikkat ettiğinizde bir ahşap sandalyeyi uzun yıllar güvenle kullanabilirsiniz.