Şezlong, üzerine yatabileceğimiz ve yatış pozisyonumuzu ayarlayabileceğimiz bir çeşit taşınabilir koltuk veya yataktır. Yaz aylarının bu sıcak günlerinde deniz kenarına indiğimizde bir şezlong arayışına gireriz. Ya da hiç bu zahmete girmeyip yanımızda bir şezlong getiririz. Dalgaların sesine kulak verip, üzerine uzanır güneşin tadını çıkarırız. Bir şezlong alma niyetimiz varsa, satın alırken mutlaka dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. Kendimize uygun şezlongu seçerken tasarımına, rengine ve materyaline inceleyip satın almalıyız.

Şezlong Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şezlongumuzu seçerken mutlaka arka bölümü ayarlanabilir olmalı. Bu konforlu bir yatış pozisyonu için çok önemlidir. Üzerinde uyumak, güneşlenmek ve kitap okumak gibi rahat aktiviteleri yapabilmek için ayarlanabilir olması şarttır. Kollu veya kolsuz şezlong modelleri üzerine düşünmelisiniz. Bu seçim yine rahat bir yatış pozisyonu için elzemdir. Bir diğer önemli konu ise şezlong minderidir. Şezlonglar plastik ya da yumuşak tahta materyalden imal edilse de sırtınıza istediğiniz rahatlığı vermeyebilir. Bu bakımdan mutlaka şezlong üzeri bir minder edinmelisiniz. Ancak son zamanlarda üzerinde alüminyum file olan şezlonglar da üretilmektir.

Şezlongum İçin Doğru Malzemeyi Nasıl Seçmeliyim?

Plastik, yumuşak tahtadan ya da alüminyum örgülü şezlong satın alırken doğru malzemeyi tercih etmelisiniz. Doğru malzemeyi seçerken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralayabiliriz.
1. Dayanıklılık: Şezlongumu dışarıda bırakırsam ne kadar dayanabilir? 
2. Ağırlık: Rahat taşınabilir bir şezlong olmasına dikkat edilmeli.
3. Fiyat: Fiyat performans ürünü olması bütçenizi doğru kullanmak adına önemlidir. 
4. Bakım: Bakım yapmak istediğinizde, bu ne kadar kolay olacak?
5. Konfor: Rahat bir yatış pozisyonu için ne kadar konforlu?

Şezlong Aksesuarları Nelerdir?

İyi bir şezlong ve beraberinde seçtiğiniz minderden sonra sıra aksesuarlara gelmiştir. En önemli aksesuar ise ufak bir masa ya da sehpadır. Güneşin tadını çıkarırken veya kitap okurken eşyalarınızı ve içeceğiniz koymak için bir sehpaya ihtiyacınız olacaktır. Bir diğer aksesuar ise şezlong yastığıdır. Rahat bir yatış pozisyonuyla beraber, kafanızı salt şezlong minderine koymak istemezsiniz. Bunun için mutlaka yastıklı şezlong ya da tek başına bir yastık edinebilirsiniz.