Ağaç Sandalye

Ağaç sandalyeler mobilya ve dekorasyonun vazgeçilmez parçaları arasında yer alır. Farklı ağaç türleri kullanılarak türlü aşamalarla üretim sağlanır. Sandalyelerin üretimi için çoğu kez sert ağaçlar tercih edilir. Ağaç sandalye bakımı yapıldığı zaman uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanılabilir.

Ağaç Sandalyeler Nasıl Üretilir?

Ağaç sandalyeler oldukça sağlam yapıda ve iyi bir tasarımda oluşturulmak için bir üretim aşamasından geçirilir. Bir ahşap sandalye iskelet, boya-cila ve döşeme aşamalarından geçerek üretilir. İlk aşamada iskeletin hazırlanması için sağlam ve kaliteli malzemeler tercih edilmelidir. Bu aşamada sandalyenin tüm parçaları için kalıplar çıkarılır. Kalıplara göre ağaç kesimi yapılarak şekillendirilmesi yapılır. Parçalar şekillendirildiği zaman montaj ile birleştirilir ve sandalyenin iskeleti ortaya çıkarılır.

Sandalyenin iskeleti ortaya çıktıktan ve yeterince sağlam olduğu test edildikten sonra tasarımı için gerekli detaylara geçilir. İskelet aşaması sonrası uygun renklerle boyama ve cila aşamasında gerekli işlemler yapılır. İstenilen renk özellikleri dikkate alınarak uygun renklendirme yapılır ve müşteri beğenisi amaçlanır. En sonunda ise oturma, sırtlık ve kol kısımları da dahil olmak üzere döşeme işlemleri yapılır. Döşemede farklı kumaş tiplerine ve süngerlere yer verilebilir.

Sandalye Tasarımı İçin Hangi Ağaçlar Tercih Edilir?

Ağaç sandalye yapımı için güçlü ve dayanıklı özellikler sunacak ağaç türleri tercih edilmelidir. Daha çok da sert yapıda olan ağaçlar kullanılır. Özgül ağırlığı fazla olan meşe, dişbudak, gürgen ve akçaağaç en uygun olan ağaç türleridir. Bu ağaç türleri genel anlamda dikdörtgen ya da dar parçalar halinde olur. Sandalye için oluşturulmuş olan kalıplar ağaçlara çizilerek kesimleri gerçekleştirilir.

Kullanılan ağaç türüne ve malzemelere göre fiyatı değişebilen ağaç sandalyeler oldukça farklı alanlarda kullanılabilir. Bahçe, yemek masası, bar taburesi takımı gibi farklı kullanımlarda ağaç sandalye modelleri ile karşılaşmak mümkündür. Ayrıca bu sandalyeler metal, cam ya da PVC gibi ürün karışımları ile de üretilebilir. Bu şekilde üretimler de oldukça yaygın olsa da saf ağaçtan üretilmiş olan sandalyeler daha şık görünümlü ve doğal yapıdadır. Bu nedenle doğal görünüm elde etmek istiyorsanız ağaç sandalye ve masa tercih ederek kullanmanız daha doğru olacaktır.