Kamp sandalyeleri, kampçıların kamp masasıyla beraber yanlarına aldıkları
en önemli araçlardandır. Gün boyu kamp alanında oturup dinlenmek için, yemek
yerken ya da manzaraya dalarken en çok ihtiyacınız olan kamp malzemesidir. Kamp
sandalyelerinin en büyük özelliği katlanabilir olmasıdır. Bu sayede fazla yer
kaplamaz. Hem aracınız da hem de sırtınızdaki kamp çantanızda kolaylıkla
yerleştirebilirsiniz. Peki, birçok malzemeden üretilebilen kamp sandalyeleri
seçiminde nelere dikkat etmeliyiz.
Kamp Sandalyeleri Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz? Bir kamp sandalyesi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu rahat ve kolay taşınabilir olması. Kapanabilir portatif bir özelliğe sahip olmalıdır. Dış mekanlarda kullanacağınız için dayanıklılık çok önemlidir. Minimum 100 kg üzeri taşıyabilir olması bir başka dikkat edilecek husus olmalıdır.
Kamp Sandalyelerinin Özellikleri  1. Yaklaşık ağırlığı azami 1.5 kg olması. 2. Ayaklarında plastik taban vardır. 3. En az 100 kg taşımalıdır. 4. Mutlaka fermuarlı bir çantaya sahip olmalı. 5. Tek hamlede açılıp kurulmalı. 6. Portatif olduğu için az yer kaplar. 7. Örgülü ve dayanıklı fileli kumaştan üretilir.
Kamp Sandalyesi Çeşitleri Nelerdir? Dört farklı kamp sandalyesi çeşidi vardır. Bunlardan biri klasik kamp sandalyesidir. Düz bir oturuşa sahip olacağınız, rahatlıkla yerinizden doğrulabileceğiniz, yüksekliği makul sandalyelerdir. Bir diğeri ise alçak kamp sandalyesidir. Kumlu ve kötü zeminler içindir. Şezlong modelleri plajlarda da kullanılabilir. Kepçe kamp sandalyeleri, arkalığı ve kolluğu olmayan hafif ve rahat kamp sandalyesi çeşididir. Son kamp sandalyesi çeşidi ise 3 ayaklı sandalyelerdir. En bilinen çeşitlerdendir ve dört ayaklı olanlardan daha hafif ve daha kullanışlıdır.
Kamp Sandalyeleri Hakkında Daha Fazla Bilgi Kamp sandalyeleri yıkanabilir kumaşa sahiptir. Sabunlu bir bezle silebileceğiniz gibi, yine bol su ve sabunla rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Bir başka yıkama şekli ise bir spreyin içine su ve koyacağınız deterjanla, kirli olan bölgeyi bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Kamp sandalyeleri ortalama 100 ila 300 tl arasında fiyatlara sahiptir. Kamp sandalyenizi seçerken mutlaka kol bölümünde bir içecek havuzu olmasına dikkat edin. Bu sayede masaya ihtiyacınız olmadan sandalyenizde otururken içeceğinizi konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.