Ahşap Masa

Ahşap ürünler farklı dekorasyonlarla büyük bir uyum içindedir. Modern ya da klasik tarzda ahşap ürünler kullanılarak dekorasyon oluşturmak mümkündür. Ahşap malzemenin doğal olması ve sağlık açısından riskler içermemesi en önemli tercih nedenleri arasında yer alır. Ayrıca dekorasyonda kullanıldığı zaman şık ve kaliteli bir görünüm sunması nedeniyle oldukça önemlidir. Bu nedenle ahşap masa evinizde ya da ofisinizde yer alması gereken en önemli dekorasyon detaylarından biridir.

Ahşap Masa Nasıl Seçilmelidir?

Bir masa tercihinde ahşap malzemeden üretilmiş olan ürünleri tercih etmeniz size önemli katkılar sunacaktır. Ancak bir masa tercih etmeden önce dikkat etmeniz gereken pek çok farklı faktör söz konusu. Özellikle de bulunduğu ortama iyi bir uyum sağlaması nedeniyle tercih sebebi olduğundan ahşap masaların özelliklerine ve detaylarına dikkat etmek gerekir.

Bir ahşap masa tercihinde bulunurken ilk olarak masayı yerleştireceğiniz alana, büyüklüğüne ve şekline karar vermeniz gerekir. Mutfakta ya da salonda tercih edilebilecek bir ahşap masa, diğer eşyalarınızla uyum içinde olmalıdır. Eğer odada farklı ahşap ürünler varsa bunların detaylarına dikkat edilerek de tercih yapılabilir. Ayrıca masanın dayanıklılık özellikleri, açılır kapanır olması ve kolay taşınabilir olması gibi detaylara dikkat edebilirsiniz. Tüm bunların yanında alacağınız ahşap masa, sizin tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilmelidir.

Ahşap Masa ile Ağaç Masa Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Ahşap masalar oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan ürünlerdir. Ancak ağaç masalar, ahşap masalardan oldukça farklıdır. Ağaç masalar, ahşaptan farklı olarak tek parça ya da birkaç parçadan üretilen, malzemesi ağaç olan ve oldukça az işlenerek masa haline gelen ürünlerdir. Ahşap masalar ise doğal ağaçtan, suntalam ya da MDFlam gibi malzemeler kullanılarak üretilebilir. Ahşap masa özellikleri için illa ki işlenmemiş ağaç olması şart değildir. Bu nedenle alışverişlerinizi masanın yapıldığı malzemeye dikkat ederek yapmanız doğru olacaktır.

Ahşap masalar ağaç masalara göre daha çok kullanışlılık özellikleri sunar. Ayrıca istenilen ortamda farklı tasarımlar yapılmasına da fırsat verir. Bu nedenle evde günlük kullanım için ahşap masa tercihi daha uygun olacaktır.