Ahşap, istenildiği takdirde modern ya da klasik tarzlarda kullanılabilen dekoratif bir malzeme olarak hemen her dekorasyon ile uyumludur. Doğal ve sağlıksız olmasının yanı sıra her mekanın lüks ve bol görünmesini sağlayan çok şık bir malzemedir.

 

 Ahşap Masa Nedir?

 

 Bu terimlerin tümü, ürünü yapmak için kullanılan malzemeyi kapsar. Masa, bir veya daha fazla parçadan oluşan bir ürünü ifade eder, ancak malzeme ahşaptır ve mümkün olduğunca az işlemle masaya dönüştürülür.

 

 Ahşap Masa Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

 

 Ahşap masaların en büyük düşmanlarından biri tozdur. Bu nedenle mümkünse masanızı her gün hafif nemli bir bezle silmeye özen gösterin. Bezin tamamen ıslak veya kuru olmadığından emin olun. Kuru bez masaüstü yüzeyini çizecek ve zarar verecektir. Bu nedenle ahşap masa temizlerken sabun ve su kullanmak da insanların yaptığı hatalardan biridir. Sabun ahşabın yüzeyine derinlemesine nüfuz ederek yapısını ve görünümünü bozar. Kimyasal temizleyiciler masanızdaki tek düşmandır. Bu nedenle masayı temizlemek için hafif nemli bir bez yeterlidir.

 

 Yüzeyleri mumlu olan ahşap masalar yılda en az bir kez, mümkünse iki kez yağlanmalıdır. Ahşap bakımından ahşap masa yüzey kuru görünse bile en iyi seçenek onu yağlamaktır. Ayrıca ahşap masanın yağlama işlemi ile bakımının yapılması masanıza yeni bir görünüm kazandırır. Uzun yıllardır kullandığınız ahşap masayı yenilemek için yağlamayı kullanabilirsiniz. Masaya temas eden lekelere de dikkat etmek gerekir.

 

 Ahşap masa bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu durumda ahşap masa uzun süre kullanmak istiyorsanız bu hileyi göz önünde bulundurmalısınız. Masanın üzerine dökülen sıvı derin yüzeylerle hızlı temas eder. Bu nedenle dökülen sıvıya hemen müdahale etmek gerekir.

 

 Ahşap Masası Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 

 Halihazırda diğer mobilyalarla birlikte kullanılıyorsa renklerin uyumuna özellikle dikkat edilmelidir. Çok açık veya çok koyu olmayan ahşap damarlar genellikle birbirine karışır ve aynı odada kullansanız bile sizi gülümsetmez. Ancak yemek odası veya oturma odasındaki tüm mobilyalar koyu kahverengi iken çok açık kahverengi veya sarı meşe ve ceviz renginde bir yemek masası biraz gıcırdayabilir.