Müstakil evler veya bahçesi olanlar için bahçe masası olmazsa olmaz eşyalardan biridir. Bahçeye atılacak bir masa, açık havada oturmanızı sağlayacaktır. Bahçeye yerleştirebileceğiniz ahşap, metal, plastik bahçe masa çeşitleri bulunmaktadır. Masanızı kendiniz de yapabilirsiniz. Bu yazımızda bahçe masa sandalye hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

 

4 Kişilik Bahçe Masası

Bahçede bir ağaç, gölgelik, asma altına kurulan bir masa, günün tüm yorgunluğunu, stresini atmanızı sağlayacaktır. Kalabalık bir aile değilseniz,  çok sayıda misafiriniz gelmiyorsa 4 kişilik bahçe masası size yetecektir. Açık havada, yeşilliklerin içinde ailece veya misafirlerinizle birlikte oturabilirsiniz.

 

4 kişilik bahçe masasında zengin çeşit bulunmaktadır. Kare, dikdörtgen, daire, oval  şeklinde ahşap, plastik, bambu, metal çeşitlerinden hayallerinize uygun olanı seçebilirsiniz. Bahçenizin ölçüsüne, ekonomik durumunuza göre bir masa bulabilirsiniz. Küçük bahçeler için katlanır masa modellerinden de seçim yapabilirsiniz.

 

Bahçe Masası Nasıl Yapılır?

Elinizden marangozluk işleri geliyorsa,bahçe masanızı kendiniz de yapabilirsiniz. İnternette bahçe masası kendin yap ile bahçe masa sandalye hakkında birçok bilgi bulunuyor. Videolardan birini izleyerek, masanın nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

 

Öncelikli olarak masanızın şekline karar vermeniz gerekiyor. Dikdörtgen mi yoksa kare mi yapacaksınız. Daha çok oturum alanı için daire şeklinde de yapabilirsiniz. Marangozdan, yapı marketten masanızın ölçüsüne göre tahtalar alıyorsunuz. Masanın büyüklüğüne göre bahçe masası ayağı ayarlamanız gerekiyor. L biçimi şeklinde tahtalardan yapabileceğiniz gibi, kare, yuvarlak şeklinde ayak satın alabilirsiniz.

 

Bahçeye yapacağınız masanın minimum ölçüleri 80x120 cm olmalıdır. Tahtaları üzerine yerleştireceğiniz bir çerçeve oluşturuyorsunuz. 4 adet tahtayı dik vaziyette aralarına yapıştırıcı sürerek vidalayın. İsterseniz çivi çakabilirsiniz. Hazırladığınız çerçevenin üzerine tahtaları vidalıyorsunuz. Her tahtanın arasına 1-2 cm boşluk bırakabilirsiniz. En son olarak da tablayı ters çevirip, çerçevenin iç köşelerine ayakları çakabilirsiniz. Ayakların sallanmaması için çerçevenin altına bir sıra daha tahta çekebilirsiniz. Masayı ahşap görünümlü yat verniğiyle dayanıklı hale getirebilirsiniz.

 

Bahçe Masası 8 Kişilik

Kalabalık aileler için 8 kişilik bahçe masası çeşitleri, modelleri bulunuyor. 8 kişilik bahçe masası modellerinde katlanır bulmak zordur. Daha fazla kişinin oturabilmesi, masanın fazla yer kaplamaması için oval ve dikdörtgen modelleri tutulmaktadır.

 

Kamelya türü bahçelerde ahşap modeller daha çok ilgi görmektedir. Metal aksam, tablası cam olan modeller farkındalık oluşturmak isteyenler için idealdir.

 

Bahçe Masa Ölçüleri

Standart bir bahçe masası ölçüsü yoktur. Masaların yükseklikleri 70-80, enleri 70-120, boyları 120- 200 cm arasında değişmektedir. Örneğin metal ayak katlanır bahçe masası 70x120 cm ölçüsündedir. Masanızın ölçüsünü kendiniz belirlemek istiyorsanız marangozunuza özel sipariş verebilir veya kendiniz yapabilirsiniz.

 

Bahçe Masası Ölçüleri

Bahçedeki alanın büyüklüğüne, kişilerin kullanım zevkine bağlı olarak masa ölçüleri farklılık göstermektedir. Küçük bir bahçe için 50x70 ebadında bir masa olduğu gibi geniş bahçeler için 120x200 cm masalar bulunuyor.

 

Bahçe masanızı kendiniz yapmak isterseniz, ölçülerini siz belirleyebilirsiniz. Bahçenizde alanı daraltmayacak, rahat oturabileceğiniz, misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz bir masa inşa edebilirsiniz. Bunun için standart bir ölçü aramanız gerekmiyor.

 

Bahçe masasının ölçüsüne belirlerken açık alanda mı yoksa kapalı alanda mı kullanılacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Açık alanlar için katlanır modeller en idealleridir. İstendiği zaman masa katlanarak, kapalı bir ortama alınabilir.

 

Bahçe Masası

Bahçe masaları sadece bahçelerde, açık alanlarda kullanılmıyor. Adı her ne kadar bahçe masası olsa da balkonunuza yerleştirebilirsiniz. Mutlaka bahçenizin olması gerekmiyor. Balkonunuzun büyüklüğüne göre bir masa alabilir ya da inşa edebilirsiniz.

 

Bahçe masaları tek satılabildiği gibi takım halinde de satılmaktadır. Tek satılan modellerde sandalye seçimini kendiniz yapıyorsunuz. Ayrı satılan sandalyelerden, koltuklardan kombin yapabilirsiniz. Misafirlerinizi bahçede ağırlamak, günün yorgunluğunu atmak isterseniz koltuklu bahçe masası ideal seçim olacaktır.

 

Koltuklu bahçe masası modellerinde bir çiftli iki tekli koltuklar bulunmaktadır. Masa yüksekliği düşüktür. Kamelyada masanızı kullanmak isterseniz minderli sandalye seçimi yapabilirsiniz.

 

Masanın ölçüsü, kullanılan malzeme, kalitesine bağlı olarak bahçe masa ve sandalye fiyatları değişkenlik gösteriyor. Metal ayaklı, mdf masalar 200, plastik masalar 350, ahşap masalar 1000 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Yüksek fiyat yerine bahçe masa sandalye en ucuz şekilde temin etmek istiyorsanız ya kendiniz imal edeceksiniz ya da bahçe masası ikinci el alımı yapacaksınız.

 

Bahçe masaları açık alanda oturmak isteyenler için ideal eşyalardır. Her türlü zevke ve ihtiyaca hitap eden farklı tasarımlarda, ölçülerde bulunuyorlar. Hazır satın alabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için birkaç tahta, testere, çivi, boya yeterlidir.

 

Bu yazının faydalı olduğunu düşünüyorsanız, çevrenizle paylaşabilir, paylaş butonuna basabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.